Rehabiliteingssim - "fetsim"

Huh, jag är helt slut trots att klockan bara är 17 och att jag bara varit vaken i 4 timmar! Anledningen är att min doktor har skrivit upp mig på så kallat rehabiliteringssim eller "fetsim" varje tisdag på det lokala badhuset. Jag tycker det lät lite onödigt men jag åkte ändå dit för att leka i vatten är ju alltid lika roligt.

Idag var det i alla fall första gången jag skulle dit och jag beslöt mig för att ta en liten mjukstart som min doktor hade rekommenderat för att inte riskera att chocka kroppen. Jag började med att ligga och flyta runt i barnbassängen i någon halvtimme innan jag gick upp för att mysa ett par minuter i bastun. När jag satt där i bastun började jag tänka på Blondinbella igen. Jag kom av mig lite och somnade till i nästan en timme och det hade kunna gått riktigt illa. Som tur kom det några som väckte mig men jag är ändå lite arg på honom som snärtade till mig så hårt med handduken. Det var lite onödigt och jag hann tyvärr inte se vem det var för han sprang därifrån så snabbt.

Nu skulle Isabella varit med. Dela ett kallt glas hallonsaft, småprata och smiska varandra lite lätt med björkris. Haha så kul det hade varit.

Jag och Bella ;P
OBS! Bilden är ett montage.

Nu när jag kom hem ser jag att det är en stor orangebrun fläck på sidan av min t-tröja. Jag smakade på den och det verkar inte vara mat. Jag måste ha lutat mig mot något konstigt på busshållsplatsen. Hur tvättar man bort sådant? Verkar inte gå bort med vanligt vatten och tvål.


Ren och smältost på tub

Ikväll ska det mysas nåt riktigt ordäntligt. Jag såg nämligen att konsum fått in en helt ny härlig produkt i sitt sortiment för den riktige gourmeten, de kallar den för hummer och smältost på tub! Att ingen har tänkt på det förut.

De hade även fått in den i flera olika fantastiska varianter. Den jag föll lite extra för och faktiskt köpte var den lite mer norrlandsinspirerade smältost-kreationen på tub med nermald ren. Jag ska försöka hålla mig och inte äta den förens ikväll när jag ska se en gammal inspelning av "Allsång på Skansen" med Lasse Berghagen som leder programmet istället för Anders Lundin. Jag tror jag nästan har alla säsongerna med Lasse Berghagen på inspelningsbara VHS'er. Vilken tur jag hade som hittade dom på torghandeln förra sommaren, bara 5kr/st! Lasse är ju helt fantastik och sjunga kan han också vilket är ett stort plus när man leder en allsång!

Ren och smältost på tub
"Bredbar smältost med rökt renkött". Det kan inte bli annat än succé!


Tro på dina drömmar!

Idag var jag inne på en loppmarknad i Östersund och fastnade framför en gammal tidning med Britney Spears på framsidan. Hon såg mig in i ögonen och jag in i hennes. Hon log på läpparna, talade till mig och sa "Tro på Dina drömmar!" och det nådde verkligen ut till mig. Från och med idag ska jag inte titta bakåt utan framåt och lämna det bakomflutna framför mig och göra allt till så mycket bättre. Jag tro på mina drömmar!

Britney Spears
Britney Spears sa en gång "Tro på dina drömmar!"

Jag står där på en blomsteräng i de norrländska skogarna, vinden smeker min kropp, solen glittrar i vattnet, allt är bara underbart och prästen säger:

 - Inför Gud den allvetande och i denna församlings närvaro frågar jag dig Örjan om du vill hava denna underbara,  jordgubbsdoftande kvinna, Isabella Löwengrip till din äkta hustru och älska henne i nöd och lust?

Det blir alldeles tyst... man hör en fågel kvittra någonstans, jag ler till och tittar Isabella i Ögonen... en glädjetår smeker hennes högra kind. Jag tar ömt hennes hand och svarar... ja! Vi skrattar lite medans tårarna rinner allt mer och våra läppar möts.

Detta har jag tänkt ska hända sommaren 2015. Frågan är bara hur jag ska göra för att uppnå mina mål.


Min gula spade (Del 2)

Ikväll känner jag mig ensammare än någonsin trots att jag har suttit och kramats hårt men kärleksfullt med mina katter enda sedan igår kväll. Dom jamar till lite då och då och man verkligen känner hur dom lider med mig. Jag har gråtit i flera timmar nu och kommer nog gråta i några timmar till. Tänk att en spade kan väcka så många känslor.

Spaden hade börjat bli riktigt sliten och när man tittade på den kändes det som om hela ens liv passerade i revy. Varje litet märke och repa hade sin egen historia. Och när spaden nu är borta så känns det som om en stor del mitt liv helt plötslig har försvunnit.

En gul spade
Ett gammalt foto på min spade, tagen någon gång på slutet av 90-talet

Jag måste samla kraft för att våga säga ifrån! Lysrörslampan i köket har dessutom gått sönder igen. Det här är verkligen för mycket för mig på en och samma dag.

Länk tll inlägget om min Lysrörslampa, Klicka Här!


Min gula spade (Del 1)

I natt sprang jag tillbaka till sandlådan för att hämta min gula grävspade som jag hade glömt tidigare under dagen på grund av Svantes onda mamma. När jag kom fram sprang jag fram och tillbaka på lekplatsen i flera timmar helt förgäves. Jag kunde inte hitta spaden! Någon måsta ha tagit den!? Har Svantes mamma tagit den?

Jag kände hur tårarna kom allt närmre och närmre och när min kassettbandspelare bytte till låten "Total eclipse to the heart" av Bonnie Tyler kunde jag inte längre hålla tillbaka och sprang därifrån gråtandes hem genom det kalla regnet.


Once upon a time I was falling in love
But now Im only falling apart
Theres nothing I can do
A total eclipse of the heart

Mitt liv håller på att falla isär och det är ingenting jag kan göra åt det. Min älskade katt är borta, min spade är borta och mina mejl till Blondinbella är fortfarande obesvarade. Det känns som om hela värden är emot mig just nu.

Nu orkar jag inte skriva mer om det här, jag är i ett allt för dåligt skicka just nu. Därför kallar jag inlägget för "Del 1". Fortsättningen kommer alltså imorgon.

Kramar
Örjan


Fortfarande problem på lekplatsen

Igår var jag ute och grävde i sandlådan igen och det var riktigt roligt. Dagen började perfekt! Solen sken, fåglarna kvittrade och Svante och Lars-Erik var inte där. Så jag och en trevlig tjej som hette linda hade hela lådan för oss själva. Vi byggde en hel stad i sanden och grävde små kanaler som vi fyllde med vatten.

Dagen som börjat så bra slutade senare i total katastrof då såklart Svante och Lars-Erik kom vid 19-tiden. Det första som hände var att de trampade ner halva staden och sedan kom dessutom svantes onda mamma som schasade bort mig från lekplatsen helt utan anledning.

I stundens känslomässiga inferno glömde jag såklart kvar min gula grävspade. Jag måste smyga dit inatt igen för att försöka hämta den. Hoppas verkligen den finns kvar.


Den bärbara pissoaren

För några dagar sen berättade jag om mitt problem med att hinna gå på toaletten under korta reklampauser. Det gjorde att jag en morgon förra veckan var nära på att missa början av den andra delen av "Doktorn kan komma". Det måste va många fler än mig som lider djupt av det här problemet så därför väljer jag att visa upp mitt nyupptäckta fynd här på bloggen.

Det är en portabel/bärbar pissoar för män (och kvinnor?) och den kostar 11.90 dollar på Amazon.com. Det tycker jag den är väl värd för nu behöver man aldrig mer missa en del av ett serieavsnitt på grund av en sprängfylld blåsa!
En bärbar pissoar
Säljes i 6-pack!

Länk till där man kan köpa pissoaren. Klicka här!
Länk till mitt tidigare inlägg om mitt problem. Klicka här!

EDIT: Den finns förövrigt i 3 olika storlekar. "Small" verkar va i det minsta laget med risk att rinna över. Så därför skulle jag nog satsa på "Medium" eller "Large".

EDIT: Det blir nog en Large för då räcker den gott och väl till mer än ett toalettbesök innan den måste tömmas.


Hitta rätt i Videobloggsdjungeln

Jag älskar att läsa andras bloggar och jag älskar video och därför älskar jag framförallt videobloggar.

Det finns fruktansvärt många videobloggar därute och det är inte lätt att hitta dom som har kvalité samtidigt som de är originella, underhållande och intressanta. Därför ska jag här försöka guida er igenom videobloggsdjungeln...

Här är några guldkorn som jag hittade igår kväll från 3 helt fantastiska bloggande kvinnor:


Klart jag har saknat dig, det vet du att jag brukar göra... ;D Puss!
Kissies.se


Hoppas verkligen det gick bra med läpparna, vad kan ha gått snett?
Blondinbella.se


Håller med dig, ett stort minus till folk som inte bryr sig.
Misha

Alla är värda en stor kram för att vara så mysiga och underbara. Följ deras bloggar, det är dom värda!

KRAM
Örjan


Problem i sandlådan

Ibland på somrarna brukar jag dra till lekparken för att hänga lite och bygga ett och annat slott i sandlådan. Det brukar bli kul och ibland blir vi upp till 3-4st som gräver i sanden tillsammans.

Idag var jag där igen och grävde men det var också Svante och Lars-Erik. Varje gång de kommer blir det bara problem, de bygger egna slott och börjar kriga och påstår att delar av min mark tillhör dom. Vi börjar kasta sand på varandra och det brukar ofta sluta med att jag får sand i ögonen, börjar gråta och springer därifrån.

Svante och Lars-Erik har även börjat ta över lekplatsen allt mer och mer och de dominerar drygt hela den norra delen av sandlådan. När jag kom dit idag så var mitt slott från igår nedtrampat. Jag känner mig lite lätt förkrossad över det här, vad ska jag göra?

Sandlådor är alltid lika kul
Jag brukar använda min röda hink och en gul spade som jag haft
sen jag var liten. Sandlådor är alltid lika kul, tiden bara rinner iväg.


V.19 Mikrovågsbullar

Idag är det onsdag eller torsdag så därför är det dags att kora veckans maträtt! I brist på kreativitet när jag var inne i Östersund för att handla mat köpte jag bara ett par påsar djupfrysta kanelbullar. Men det var gott det med till lunch.

Det är inte världens lättaste att tillaga och värma upp djupfrysta kanelbullar i en mikrovågsugn, de blir antingen för varma, för hårda, för torra, för fuktiga eller så är de fortfarande djupfrysta när de är klara.

Hemligheten är att lämna platsen i mitten på tallriken tom. Jag vet att det är väldigt frestande att lägga en bulle på den tomma, alldeles ensamma, övergivna ytan i mitten men i bakhuvudet tänker jag att man kan ju alltid värma på en till tallrik med bullar när den första är slut.

Mikrovågsbullar
Och vips, cirkeln är sluten!

Tillagning:

1, Lägg upp 6st kanelbullar i en cirkel på en tallrik (lämna platsen i mitten tom)
2, Ställ in tallriken i mikron.
3, Sätt på mikron på full effekt (för att bullarna ska vara klara så snabbt som möjligt).
4, Tag ut bullarna efter 25-30s för att sedan frossa in i 7'e himlen.

ALTERNATIVT: Fyll den tomma cirkeln med något trevligt tillbehör så som dipp mm... i mitt fall ketchup.


RSS 2.0