Korta reklampauser och toalettbesök

Idag när jag satt i soffan och tittade på den fantastiska dramaserien "doktorn kan komma" blev jag efter ett tag enormt kissnödig. Jag lyckades nätt och jämt hålla mig till den första reklampausen men då kom det en ny reklamfilm från Telia som jag inte hade sätt tidigare.

Efter Teliareklamen sneglade bort mot toaletten och insåg hur långt bort den var och jag skulle säkert inte hinna tillbaka innan "Doktorna kan komma" började igen. Jag sneglade återigen mot toaletten och sedan mot min nyuppdruckna kaffekopp och det dröjde inte länge förens jag började lätta på trycket ner i kaffekoppen. Det kändes helt underbart och nu i efterhand känner jag att det var rätt beslut som jag fattade för reklampausen var extra kort precis som jag trodde och det kom dessutom en till ny reklamfilm som jag inte hade sätt tidigare.

The Flying Doctors     Kaffemugg
Serien har även vinnit priset "Silver TeleVizier-Tulip" i Nederländerna.

Man borde nästan ha en toalett i vardagsrummet för absoluta nödfall bakom ett draperi eller nåt. Eller varför inte bara en klassisk potta under soffan?


Djupa ångerkänslor

Jag har inte läst Blondinbellas blogg på ett par dagar nu och jag förstår inte varför. Idag gick jag i alla fall äntligen in på hennes blogg för att uppdatera mig om vad som hänt där ute i världen.

Så fort jag började läsa började jag få djupa ångerkänslor, förra veckan åkte hon tydligen upp till norrland utan min vetskap. Och jag börjar undra ifall jag bara har glömt bort det men det känns som om jag hade glömt bort det skulle jag nog komma ihåg att jag glömt en sådan viktig sak. Därför tror jag nog att jag bara har totalt missat det. Vilken oflyt man har ibland!

I hennes senaste inlägg sitter utomhus och äter goda rostade mackor med mycket ost och hjortronsylt på. Det är gott, man ska inte snåla med varken ost eller hjortronsylt, ju mer desto godare. Hon verkar i alla fall befinna sig på en plats som kallas Övik, vart ligger det? Är det nära? Är hon fortfarande kanske kvar i Norrland? Och i såna fall, hur tar jag mig dit?

Jag gick in på Eniro.se och skrev in Övik på deras underbara "kartsök" men när jag klickar på sök-knappen kommer jag direkt till Örnsköldsvik, är detta verkligen samma stad? Eniro gör mig bara mer förvirrad än vad jag redan är.

Bella i skog
Visst passar hon in i de Norrländska skogarna!
Det nästan så man blir lite rörd och tårögd ;D

Sådär hoppas jag att min brygga ser ut någon dag i framtiden om jag hade en brygga och bodde vid en sjö... med en underbar 1,70m lång kvinna i ett rött linne och tighta jeansshorts och som heter Isabella... en liten båt skulle kanske inte vara helt fel heller, en liten roddbåt?

Jag gissar att jag nog får skylla mig själv för jag känner redan hur jag börjat tappa kontrollen över mig själv. Från och idag ska jag nog aldrig ta ett uppehåll från att läsa hennes blogg!


Plötsligt oväntad mjölkproduktion?

Idag när jag var ute och gick i skogen för att leta efter någon blåbärsbuske att gotta sig i kände jag något kallt på min högra bröstvårta. Jag tittade ner och såg en liten blöt fläck på min vita tröja och jag började undra om fått en plötsligt oväntad mjölkproduktion eller är det bara en regndroppe som fallit på ett konstigt ställe?

Jag känner mig väldigt kluven och förvirrad över det här. Men jag har i för sig känt mig väldigt ömtålig de senaste dagarna. Mina bröst ömmar och jag känner mig känslomässigt instabil. Igår kväll grät jag till och med lite när jag åt det sista chipset från ett pringelsrör trots att jag hade en till oöppnad precis bredvid mig.

Jag har googlat på mina symptom och undrar om man kan ha manlig menstruation? Det här är något helt nytt för mig...

Mjölkpaket
Jag tror jag får ta och skicka iväg ett mejl till någon sjukvårdsupplysning... jag återkommer igen när jag har fått ett svar på denna underliga gåta.


Isabella pryder återigen omslaget

Idag när jag åkte in till bensinmacken för att köpa jordgubbar såg jag att Blondinbella återigen prydde omslaget på tidningen "VeckoRevyn" som jag bara blev tvungen att köpa.

Hon fick till och med en egen affisch här utanför macken i Östersund precis vid ingången där alla ser den. Vilken tur hon har.

Blondinbella utanför bensinmacken

Hon är verkligen en sann förebild och jag beundrar denna visa kvinna. Hon guidar mig genom livets alla bekymmer och hennes inlägg berör mig varje dag. Hon är mycket bättre än min psykolog någonsin kommer vara. Och jag blir arg varje gång Anna, min psykolog säger att internet har en "dålig" inverkan på mig. Jag håller inte alls med för internet, Isabella, Kenza och Google hjälpt mig genom många svårigheter och problem genom livet vilket Anna bara skulle ha förvärrat.

Och jag fick dessutom skönhetsbilagan på köpet. Vem visste att det fanns nylonstrumpor för män!?


Var stolt över din kropp!

Idag såg jag till min stora beundran att Blondinbella stod och poserade i en svart bikini på sin blogg. Han skrev ett vackert inlägg om att man ska vara stolt över sin kropp även i en bikini. Det berörde mig verkligen, jag kännde igen mig.

Jag håller med allt hon säger, benen blir faktiskt större när man sätter ner sig på en stol, och magen blir bulligare. Alla har precis samma problem, även Isabella. Därför ska man inte bry sig och vara stolt över sin kropp! Ja! Det är jag! Jag är stolt! Du har gjort mig stolt! Isabella gör mig stolt! Jag älskar dig...

Ibland så låtsats jag att det hon skriver enbart är skrivet för mig. Det gör mig varm och glad.

Var stolt över din kropp!
Hon ser riktigt glad och nöjd ut där i den fluffiga sängen med sitt rufsiga hår slängt lite lätt över axlarna med ett brett leende på dom mjuka, varma läpparna som säkert också doftar jordgubbar. Vad sugen jag blev på jordgubbar, åker nog förbi konsum imorgon och köper några, med socker och grädde. Det är gott.

Hon skriver också på bloggen att hon gått upp 5 kilo sen förra sommaren och jag gjorde lite beräkningar... så om hon går upp 5kg varje år så väger hon om 20år 160kg eller om 30år 210kg. Där är väll ungefär vad jag har gått upp varje år sedan gymnasiet. Vi har mer likheter än vad jag trodde.

Du är som sockret och grädden på mina jordgubbar. Kram, jag tänker på dig!

EDIT: Jag är stolt över min kropp men det skulle aldrig vara fel att gå ner en sådär två, tre kilo.


"Comfort Wipe"

Jag har märkt att varje gång jag ska på toaletten så har jag börjat få väldiga problem med att torka mig själv och jag tror min ökande vikt kan vara den största orsaken till min bristande rörelseförmåga.

Det är svårt att komma runt men genom att gunga fram och tillbaka samtidigt som jag kränger med armen lite runt på sidan underifrån så har jag lyckats utveckla en teknik för att lyckas med detta.

I vissa krisartade situationer har jag ibland nästan övervägt att ringa efter räddningstjänsten men varje gång så har jag lyckats sansa mig och på så sätt fått mer tid för att förfina min teknik.

Men idag så såg jag en ny produkt som kallas för "Comfort Wipe", den verkar vara lösningen på alla mina problem. Se klippet nedan...


"Man behåller sin värdighet samtidigt som sin personliga hygien".

Jag har försökt ringa numret som visas på reklamen men jag kommer alltid fram till en kvinna som säger att abonnenten inte finns och hon vägrar svara på tilltal.

Är det någon som har ett annat nummer jag kan ringa?


Ostbågeträsket

Idag var jag hos min läkare och han var väldigt bekymrad över mitt akuta sjukhusbesök i sundsvall, trots att det visade sig att det bara var gaser som jag hade och inte någon hjärtinfarkt.

Vi pratade länge och han märkte att jag har varit mer fokuserad på ostbågar än vanligt den senaste tiden och han sa att jag hade hamnat i något han kallade för ostbågeträsket. För att förklara detta lite tydligare ritade han upp en bild för mig...

Ostbågegrafen
Hälsa/Ostbåge-graf.

Han påstod att sen dagen då jag upptäckte ostbågar så har min hälsa försämrats "exponentiellt" med tiden och att vägen tillbaka kommer inte vara lätt men är ett absolut måste. Jag förstod inte allt han sa men sträcket pekade neråt och detta var inte bra.

På hemvägen hann jag tänka lite djupare på alla nya intryck som jag fått från läkarbesöket och helt plötsligt fick jag en uppenbarelse "man lever ju bara en gång!". Jag åkte direkt förbi Konsum och köpte en påse ostbågar med tillhörande dippsås inför kvällen, fan vilken underbar kväll det här ska bli!

Ostbågeträsket är nog ungefär samma sak som chipspåse-effekten, mer om det kan läsas HÄR.

Gandhi
Jag kände mig lite som Gandhi när jag gick där och filosoferade.
Vi är nog ganska lika.

Puss


Mat i madrassen?

Nu har vi legat här i sängen ett tag och jag känner en doft som jag inte riktigt kan placera... och jag undrar om jag glömt nån mat som gömt sig någonstans som letat sig in i fodret i lakanet och madrassen. Aja det får bli morgondagens projekt! Nu ska vi fortsätta mysa tills vi somnar för jag får heller inte bli sen till mitt extrainsatta läkarbesök i imorgon vid 14-tiden.

EDIT: Oh my God... det är kattpiss överallt...


Hemma & myser igen!

Jaha nu har jag kommit hem igen och det ser ut som en total katastrof här hemma, katterna ser i alla fall ut att ha haft roligt. Soffan är sönderriven och halva stoppningen ligger utspridd över vardagsrumsgolvet och lampskärmen hänger i trasor.

Jag känner mig riktigt utmattad efter min sjukhusvistelse trots att jag mest har legat och sovit i en veckas tid men bara tanken på resan gör mig trött. Jag får ta och städa upp det där nån annan dag när jag känner mig mer mentalt laddad, hoppas det inte tar alltför lång tid.

Men vilken underbar känsla det är att va hemma igen, jag hade nästan glömt bort hur gott det alltid doftar i ens egna hem, hur skön sängen är, hur gosiga och fluffiga katterna är och hur underbar den brummande lysrörslampan i köket är. Allt känns så mycket bättre efter en liten semester. Nu ska jag snart gå och lägga mig och kela med katterna tills vi alla somnar av ren utmattning och glädje.

Haha, vilka underbara små liv :p


V.18 Lunch på sjukhuset i Sundsvall

Nu är det nationaldagen i år igen! Blondinbella och Kenza har tagit studenten och hunnit haft utespring medans jag har legat här ensam i min sjukhussäng. Jag hade gärna velat vara med och delat deras glädje och jag är trött på att bara sitta här och titta rakt in i en vit vägg som jag har gjort mer eller mindre hela den senaste veckan.

Det ska bli skönt att jag får åka hem igen senare idag så jag äntligen kan återgå till mitt vanliga liv. Katterna måste sakna mig något enormt, som tur så har jag alltid en öppen säck kattmat framme där dom kan gå och äta lite som dom vill till skillnad från mig som har ätit väldigt dåligt de senaste dagarna medans jag har legat här på sjukan. Maten är ganska dålig men det är inte det som jag ser som problemet, måste man äta så måste man, utan det är snarare de extremt små portionerna och de endast FYRA måltiderna, varav bara en kan klassas som riktig mat som är problemet.

Min ekonomi håller inte riktigt ihop nu när min föda nästan till hälften består av mazariner som jag köper för 12kr styck i cafeterian. Jag hoppas verkligen nästa socialbidrag tar hänsyn till detta...

Här kommer i alla fall "veckans maträtt" i brist på andra alternativ:

Sjukhusmaten
Sjukhuslunchen från i går. (Den bästa hittills). Såsen var i alla fall
enormt god. Kan det möjligen ha varit bea?

Innehåll:

● En klick pulvermos
● En klick grön smet
● Ett stycke kött som inte är kött
● Och en muffinsform fylld vit sås (kan det föreställa bearnaise?)

Så man kan väll säga, "fattigt men med en touch av lyx".


"Örjans 5 sexigaste kvinnor Juni 2009"

Nu kommer äntligen resultatet av nomineringen. Eftersom de flesta som nominerat någon har nominerat sig själva så väljer jag att bara kora vinnaren bland dessa.

Grattis till er alla! Ni är nu officiellt Top 5: "Örjans sexigaste kvinnor juni 2009"

1. Blondinbella blondinbella.se/

    Blondinbella
 - Du underbara kvinna.


2. Magicadespell magicadespell.devote.se

    Magicadespell
  - först skrämde du mig lite men nu så har du vunnit mitt sköra hjärta, puss! Jag gillar
    också senap!


3. Emelie Dahlberg gemigenchans.blogg.se/
  - Hur gick det med lägenheten förresten?

4. Segersteth segersteth.blogg.se/
  - Hoppas visningen gick bra, KRAM!

5. JKH jkh.blogg.se/
   - Lycka till med plugget! Jag gillar verkligen inte heller plugg och speciellt inte matte. Det
     tog stopp nångång när "delat med"  introducerades...


Om ni vill att en bild av er ska visas här ovan får ni säga till bland kommentarerna! Allt är redan förberett. De som vill visa sin bild kommer automatiskt hamna högst upp i listan. Först till kvarn! Kram


En oplanerad roadtrip till Sundsvall

Nu är det äntligen måndag igen och tyvärr så kommer inte resultatet av "Örjans 5 sexigaste kvinnor juni 2009" förens imorgon. Jag har nämligen legat på sjukhus sedan i söndags kväll på grund av bröstsmärtor.

Tidigare under dagen hade jag och Janne åkt in till Östersund för att äta på kinabuffé. Vi började tävla om vem som klarade av att äta mest men Janne gav snabbt upp så jag började istället tävla mot mig själv. När lunchbuffén stängde vid 15-tiden och vi gick därifrån hade jag fått extrema svettningar och mådde riktigt dåligt.

Efter att jag äntligen kommit hem och vilat lite mådde jag genast bättre men senare på kvällen började få konstiga smärtor och en tryckande känsla över bröstet som jag inte riktigt känt förut. Jag tog mig genast till kylskåpet där jag hade tejpat upp en lapp med ett uppskrivet telefonnummer som jag som jag enligt läkare skulle ringa den dagen jag upplevde dessa symptom.

Efter 40 minuter kom det en ambulans som plockade upp mig och jag tror jag tappade medvetandet ganska snabbt efter att dom kommit. När jag vaknade upp igen var jag under stark bevakning på sjukhuset i Sundsvall med syrgas och allt.

Jag har varit ganska orolig men idag visade det sig att bröstsmärtorna troligen bara var gaser. Men de ska ändå hålla mig kvar för bevakning under ett par dagar för de har tydligen "upptäckt" några andra "allvarliga" problem så som extremt högt blodtryck och kolesterol mm. Men det anser jag varken som något nyupptäckt eller vidare allvarligt eftersom det har min vanliga läkare nämnt för mig i flera år utan att det har hänt något.

Hur som helst så har jag fått en semestervecka i Sundsvall!


Söndagsbad med en twist

Idag när jag tog veckans bad med katterna åt jag samtidigt en påse ostbågar. Av någon konstig anledning hällde jag helt plötsligt ut ostbågarna i vattnet och jag kan fortfarande inte riktigt förklara varför jag gjorde som jag gjorde. Kladdigt blev det i alla fall när dom började lösa upp sig.

Så nu ikväll när jag återigen ligger här i sängen med katterna känner ja att vi alla doftar ostbågar. Haha man kan väll säga att det kittlade min nyfikenhet och jag ville prova på något nytt.


Ostbågsbad
En bild  som jag kom på att jag såg på google för ett par dagar sen,
måste kanske varit den som omedvetet inspirerat mig.


RSS 2.0