1'a December

Upptäckte idag att det redan är den 1’a december imorgon, alltså bara 13min kvar. Har däför intagit mysställning med en av katterna och en filt i fåtöljen och laddar med Carola – Christmas in Betlehem. Jag måste säga att stämningen är på gång nu. Snart är julen här!

Jag fick reda på allt det här i eftermiddags efter en lång diskussion med Janne inne på konsum. Han påstod att det redan hade varit den första advent den 29e medans jag var helt säker på det var den 1’a, alltså inte förens imorgon. Det visade sig att det var Janne som hade rätt efter att tjejen i caféhörnan lagt sig i diskussionen mot min vilja.

Så nu funderar jag över varför man firar den första den 29’e!? Känns ju idiotiskt. Undrar vem som kommit på det här. Janne sa att det förmodligen var Jesus och att han inte kan ha varit helt klar i skallen. Jag kan inget annat än att hålla med för det här känns ju inte riktigt helt genomtänkt av honom.


Carola, kvinnan med det konstanta leendet och djupet i dom glittrande ögonen.
Nu är julen på G! Bara Arne Weise som fattas nu, är han död?

EDIT: Jag har dessutom laddat med 3 chokladkalendrar. Köper nog ett par till senare i veckan, brukar bli billigare närmare julafton.


Årets julklapp!

Nu har Svensk Handel äntligen korat årets julklapp och i år var det tydligen spikmattan som gällde. Jag fårstår inte hur dom tänkte här för det borde ju finnas mängder med saker man vill före en spikmatta.

I år hade jag verkligen hoppats på en helt annan produkt. När jag såg den i måndags tänkte jag bara ”wow”, det här måste vara årets julklapp! Det är en helautomatiserad pannkaksmaskin som trycker ut 200 stycken pannkakor i timman! Haha tänk att ha en sån bredvid sängen.

En pannkaksmaskin, en potentiell
Amazing Design, Easy to Use och Infinite Possibilities! För 3500$ är den
din! Tyvärr så har jag inte råd, men om jag hade dom pengarna skulle
jag inte ens tveka. Stilren är den också.


Bakmaskinen blev väll aldrig någon riktig ”hit” på 80-talet men jag skulle nog säga att pannkaksmaskinen kommer göra en rejäl trendvändning bland bakmaskiner av olika slag. Det känns verkligen som om bakmaskinens tid äntligen är inne!

Tänk vilken glädjespridare den skulle kunna vara på julafton. Om jag bara hade någon att kunna dela den med. Isabella? Blir nog mina tre katter trots allt. Och en länk till där man kan köpa underverket, Klicka Här!


Glamour och dumma läkarbesök

Idag ringde doktorn som ville boka om min läkartid imorgon från tjugo i sex på eftermiddan till halv nio på morgonen! Han hade redan förstört allt med den första bokningen genom att bestämma att jag skulle va där 17:40 på eftermiddan vilket skulle betyda att jag med största sannolikhet skulle missa Glamour 19:35 på tv4+ .

Jag ville verkligen se fortsättningen och se om Christian Ramírez mirakulöst skulle lyckas återhämta sig och hur det blir med Felicias kommande adoption och hur det går med Jacqueline som nekats ”borgen”. Visst det är bara säsong 1, avsnitt nummer 4786 som jag går miste om som Janne försökte lugna mig med förut men varje avsnitt är så pass bärande och viktig för att föra handlingen framåt. Tänk om jag aldrig skullle lyckas komma in i serien på samma sätt igen…

Jag åkte in och pratade med dom personligen för jag ville absolut inte träffas tidigare än klockan nio på eftermiddan men dom envisades med ett möte 08:30 direkt när han öppnade mottagningen. Jag försökte då kompensera med att föreslå 08:60 men då blev han inte glad. Och nu när jag kom hem och tittade på min tidslapp så såg jag att han hade skrivit ”läkarbesök klockan 08:30” och sen inom en parantes klockan 06:120. Fan, det här blir inte kul imorgon.

Aja, nu har jag en ny tid och den krockar ju i och för sig inte med Glamour längre men att gå upp så tidigt känns ju inte rimligt. Det är lika bra att inte gå och lägga sig över huvud taget för att lyckas ta sig upp även om man aldrig gått och lagt sig.

Ronn Moss - mannen med ansiktet
En bild på Ridge Forrester som spelas av Ron Moss, mannen med ansiktet med den mycket manliga käken. Hittills har han vart med i 1972st avsnitt sedan starten 1987 och det känns verkligen som om jag kan hela hans liv utantill :P


Kwik-e-tweet

Jag har haft ett konto på Twitter i ett par månader nu. Det är en sida där det är tänkt att man ska skriva vad man gör, känner och tänker på för stunden och som ska sammanfattas på bara någon mening. Men jag har inte vart bra på att skriva där på ett tag men nu i veckan så hittade jag ett bra program som automatiskt skriver inlägg åt mig utan att jag behöver göra något över huvud taget. Det här känns verkligen som en bra lösning. Så nu kan ni också följa mig på twitter.com/minakulor.

Twitter
Programmet heter ”Kwik-e-tweet” och kan hittas och laddas ner, HÄR!

PS. Tommy Nilsson är riktigt bra,
precis nyupptäckt låten "En Dag".


Konsten att dansa Disco-dans

Nu ikväll har jag en gång för alla försökt ge mig på disco-dans och det är verkligen inte lätt med alla rörelser speciellt när de kommer samtidigt.

Som tur hittade jag en ganska bra finsk instruktionsvideo på Youtube där dom noggrant ända från början går igenom grunderna så att man lättare förstår alla steg och armsvängningar som kommer efter dom första två minuterarna när dom skruvar upp tempot, drar igång musiken och dansgolvet fylls...

Det är först då man känner hur allt växer. Det här är bra! Man lever sig in, vickar lite mer fram och tillbaka samtidigt som man tar ut en sväng lite extra med armen. Och där ökade min självkänsla ett snäpp. Är jag redo för lördagsdisco på dansbanan? Ja men ändå nej, så kanske? Måste nog öva lite mer och leta upp någon mer instruktionsvideo för kreativ inspiration.


Nackdelen med videon är att jag inte förstår finska så bra eller i över huvud
taget. Men jag tycker ändå att den i sin helhet verkar vara ganska bra och
heltäckande. Kan man det dom går igenom så är man trots allt redo för ett
dansgolv och för det behöver man inte kunna finska.

Nu ska jag lägga mig i sängen och bara mysa och finnas till och lyssna på min nyinköpta singel av Tommy Nilsson, dina färger var blå.


RSS 2.0