En dikt i kvällens tysta ensamhet

Känner mig riktigt nere ikväll och mår absolut inte bra. Jag saknar dig mer än någonsin och undrar vad du gör just nu… klappar du hunden? äter du mat? sover du? 

Eller tittar du också upp ut i mörkret mellan gardinerna mot månen och undrar om vi tittar på den samtidigt. Jag skrev en till dikt, den är inte så lång men den är allt jag har att ge.

En jul utan dig är som en julafton utan presenter
Som en tomte utan skägg
Jag har ett foto av dig på min sovrums-vägg

Du är så liten, söt och kul
Bara du är det ända jag vill ha till jul!


Julstämning

Tänker på dig Isabella
/Kramar Örjan


Möblerat om och äter ett pringelsrör

Sitter på en pinnstol, vilar och äter ett Pringelsrör (Hot ’n Spicy) och är väldigt fundersam över vad jag precis har gjort. Jag har äntligen flyttat min bärbara dator till skrivbordet i sovrummet men är nu när allt är klart så är jag inte längre säker på om jag är riktigt nöjd med placeringen och funderar på att flytta tillbaka datorn till vardagsrummet. Känns som en hel kväll och två dagars planering varit helt meningslösa.

Jag tycker dessutom att stolen är lite väl liten. Det är bara en liten pinnstol som jag köpt av Janne för 52kronor. Satt och började fundera ifall man kunde ha en fåtölj som datastol? Men det bästa skulle ju nästan vara en hel säng som ligger lite under bordet och sen sticker upp i kanske 35 graders lutning. Men det skulle förmodligen inte se riktigt bra ut.

Ska förtsätta fundera… Kramar

/Örjan


Sammanfattning - julafton 2009

Den här morgonen var jag ovanligt pigg, hade haft svårt att sova hela natten för jag var så spänd inför julafton.

En solglimt letade sig in i sovrummet genom fönstret. Kunde det va sant!? Jo det var det, det var julafton! Jag sprang upp från sängen ut i vardagsrummet och tittade ut mellan mina nyinköpta gardiner med julmotiv. Såg att det snöade ute, log och beundrade naturens storlagenhet, tände ett ljus och lyssnade på Carola christmas in Betlehem . Efter att ha tröttnat på fönstret la jag mig på fårskinnspläden och myste framför brasan med katterna och åt min sista chokladkalender tills det blev dags att öppna julklappar. I år fick jag en grillvante med tillhörande förkläde, hade hittat det på ÖB för ett par veckor sen. Precis vad jag ville ha.

Vid tre bänkade jag mig som varje år i tv-soffan och åt god julmat medans Kalle Ankas jul visades. Förstår mig bara inte på hur ”årets nyhet” kunde bli Toy Story 2!? Den har jag ju haft på VHS i snart 10 år. Ungefär där tyckte jag in en kassett med Arne Weise i videobandspelaren istället. Dagens tv håller verkligen inte längre.  Arne kan man lita på! Han bara sitter där och myser, tänder ett ljus, myser lite till och sen är julen slut. Precis som jag vill ha det. Sen är det dessutom alltid kul att kolla in hans nya slips även om den kanske inte är så ny längre eftersom man har börjat kolla på samma kasett varje år...

Mot kvällen såg jag att jag hade fått en julhälsning på SMS, blev glad och svarade. Kom sen på att det var jag som hade skickat den till mig själv. Haha det var trevligt i alla fall.


Avslutade dagen med att somna i soffan framför myrornas krig. Musiken i
bakgrunden tror jag är Amy Diamond - Julen är här.

Mitt Pepparkakshus

Tänkte först baka ett eget efter att jag köpt 2st 500gramsförpackningar färdig pepparkaksdeg men insåg snabbt att en huskonstruktion inte var det lättaste. Väggarna vek sig bara hela tiden. Jag åt istället upp degen och köpte ett färdigt hus.

Idag började jag äntligen smaka på pepparkakshuset som stått i köket ett par veckor. Jag blåste av dammet och ställde mig och slickade på huset ett tag tills glasyrfärgen försvunnit från nonstop-taket. Det blev ovanligt brunt, jag blev äcklad och gick därifrån.


RSS 2.0