Tre dagar efter insidenten

Idag var Janne här och lyckades äntligen montera bort den förbannade strömboxen som katten låg bakom och till min stora förvåning låg inte bara Isabella därbakom utan också en helt annan katt som jag aldrig tidigare sett i mitt liv.

Isabella var ovanligt stel och såg ganska risig ut med en stor bränd fläck på svansen som luktade gammal kolgrill, känslan var obeskrivlig.

Janne tog fram snöskyffeln, bad mig att gå in i huset och lugna ner mig medans han städade upp och gjorde sig av med katterna.

Jag sitter nu i köket och spanar ut genom fönstret medans det blir allt mörkare i rummet för jag märkte att Janne aldrig monterade upp boxen igen och kopplat in strömmen. Men tänk om det inte var hon vi hittade och kanske bara någon annan katt som hon liknade... Jag gråter lite, solen försvinner allt mer bakom horisonten och batteriet på datorn tar snart slut.

När nattens mörker falnar
När nattens mörker falnar...


Misslyckat väckningsförsök

Nu har jag gjort ett nytt försök att väcka katten. Ibland tyckte jag att jag kunde höra något litet mjau-ljud trots att hon låg där helt livlös men efter att Isabella inte visat ett enda livstecken efter ett par timmar började jag bli lite frustrerad.

Jag tänkte först försöka väcka henne med vattenslangen men kom på att det kanske inte va den bästa idén så jag började istället kasta lite grus och sen en sten på metallboxen hon låg på men det slutade lite olyckligt med att hon ramlade ner helt osynlig bakom strömaggregatet.

Nu har jag iallafall ringt Janne som ska komma och hjälpa till snart, hoppas jag. Och medans jag väntar så har jag kastat in lite mjukmat och leverpastej bakom strömboxen ifall hon skulle bli hungrig och få för sig att äta. Detta är tyvärr inte hållbart i längden.

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till... hoppas Janne kommer snart.


Isabella upphittad men lite panik...

Nu dagen efter jag låtit katten få springa ute i det fria blev jag bli lite orolig var hon tagit vägen så jag tog en runda runt på tomten och hittade henne alldeles orörlig på strömaggregatet på baksidan av huset och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till... Jag har också bytt ut propparna och slagit på strömmen igen så jag avvaktar lite och hoppas hon kvicknar till snart.

Ström är inget kul att hålla på med, kommer ihåg en kväll för kanske 10 år sedan när jag lekte med en hund och fick av någon konstig anledning för mig att stoppa upp elkontakten till julgransbelysningen i näsan på mig själv. Jag tog fel ände, den med den illa kontakten och tänkte inte på att den andra satt i väggen. Det var ingen trevlig upplevelse.

Uppdaterar inom kort.


Strömavbrott

Sitter på den bärbara datorn och jag är så trött på allt just nu, började titta på Dirty Dancing som jag hyrde på Godispalatset och efter en halvtimme blev allt bara svart. Inte bara TV'n utan också hela huset. Kvällen känns verkligen förstörd. Blir nog att ringa elbolaget igen imorgon och sen åka in till stan för att hyra om filmerna.

Utbudet av VHS-kasetter börjar bli väldigt tamt nuförtiden, det släpps aldrig några nya titlar och de gamla verkar försvinna allt mer så det börjar nog bli dags för att också införskaffa sig en digital devede-spelare snart.

Dirty Dancing och Air Bud
Jag hyrde de två moderna klassikerna Dirty Dancing och Air Bud.
Dirty Dancing beskrivs som "Eldigt eggande och sensuell..." låter
spännande men jag har sätt den förut :p


Natten ute i det fria

Nu har jag haft den nya katten i ett par dagar och skött henne väldigt bra och pedantiskt och i eftermiddag släppte jag ut henne för första gången så hon kunde få spendera natten ute i det fria. Hon blev riktigt glad och jamade ordentligt samtidigt som hon sprang ut som ett skott haha, så jag blev själv också riktigt nöjd och glad.

Nu ska jag ta mopeden in till stan för att köpa ett par påsar ostbögar, några läsk och hyra en film. Ikväll blir det mys i soffan!

Buskar och träd
Det börjar blir grönt ute. Snart är det
sommar igen! Kramar


RSS 2.0