V.14 Hembakad Chokladpizza

Denna vecka skulle bli en hembakad chokladpizza. Jag hade planerat hela natten och drömt om hur bra det skulle kunna bli men med facit i hand ser jag att den inte riktigt nådde upp till mina förväntningar.

Jag lägger upp receptet här ändå och hoppas ni kan få ett bättre resultat än mig.

Botten består av en djupfryst Hawaii-pizza och ovanpå det har jag lagt 4st Marabou chokladkakor. Allt toppas sedan med att omsorgsfullt strö ut en halv påse jordnötter. Ugnen sattes på mellan 150-250 ˚C i drygt en timme.

Redan efter 20min började chokladen rinna utanför pizzan och ut på plåten.  Jag blev lite orolig och gick genast ut ur köket för att komma tillbaka lite senare i förhoppningen att allt skulle ha fixat sig till dess. Men när äggklockan ringde och jag kom tillbaka så såg det bara ännu värre ut... får se om katterna orkar slicka rent ugnen lite senare. 

Det var väll inte några större fel på själva pizzan men det var synd att så mycket choklad gått förlorad och att den var en aning bränd.

Innehåll:

  • 1st Hawaii-fryspizza (köpt på konsum, Östersund)
  • 4st 200g Marabou chokladkakor (ljus choklad, finns även med mandel om så önskas)
  • En halv påse jordnötter.

Om ni hittar vad som kan vara fel med receptet så säg gärna till!

Nu måste jag skynda mig... bussen mot Stockholm mot min Isabella avgår från Östersund vid halv-8-tiden, tror inte bussen väntar så pass länge om man är sen. Kram!


Kommentarer
Postat av: Kribba

Jag saknar ord...

2009-04-05 @ 18:22:36
Postat av: Anonym

Mmm... Argh.... MAT!

2009-04-05 @ 18:42:44
Postat av: DrHouse

Kanske dags att följa de råd du får hos Kostdoktorn?



http://www.kostdoktorn.se/veckans-bloggare#comment-117200

Postat av: Carro

Tror de största felen är de 4st chokladkakorna och den halva påsen jordnötter. Men att ha ett temperatur-intervall mellan 150-250 grader är inte heller så stabilt.

2009-04-05 @ 21:30:41
URL: http://carros.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hur gåre i Stockholm?!?!

2009-04-06 @ 08:28:28
Postat av: Anonym

Du är min idol

2009-04-06 @ 08:42:49
Postat av: detdu

jävla fuking äckel fetto .

2009-04-06 @ 17:24:59
Postat av: detdu

jävla fuking äckel fetto .

2009-04-06 @ 17:25:18
Postat av: Moe

Du bör ha rivit chokladen, då flyter den inte ut lika länge, samt ha haft pizza bottnen i ugnen å förstekt den.. då bränns inte chokladen heller.

2009-04-07 @ 01:23:18
Postat av: Jens

Örjan, kom och slicka rent min ugn...

2009-04-10 @ 20:20:37
Postat av: Kim Rebecca Lodberg

Jag vet vad du gjorde för fel,du la dit chokladen för tidigt!

Du ska värma pizzan i ugnen ett tag så att den hinner bli ''klar'' eller iallafall förvärmt den och sedan tagit ut den när det är typ 5-10min klar och lagt på chokladen! och sedan ställt in den i ugnen igen och sedan,voila klart!

2009-04-26 @ 11:51:14
URL: http://crossthatline.blogg.se/
Postat av: Daniel Palacio

Hej!

Är det du som hyr ut en lägenhet på andrahand.se i Stockholm?? Isf kontaktal, aajda[email protected]

Mvh Daniel Palacio

2009-06-03 @ 19:34:08
Postat av: Daniel Palacio

Hej vill bara rätta till ett fel i förra inlägget.

E-mail: aajda[email protected]

2009-06-03 @ 19:36:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0