V.20 Svensk husman med en touch av Mexiko

Idag är jag riktigt trött trots att jag mestadels har legat och sovit hela veckan men det är skönt att det är helg så man äntligen kan vila ut! Synd bara att det är måndag redan imorgon…

Hur som helst orkade jag inte åka in till Östersund för att handla mat idag så istället började jag leta runt i kylskåpet och skafferiet efter bortglömda, överblivna läckerheter från tidigare i veckan.

Jag upptäckte att med bara några få ingredienser som man nästan alltid har hemma kan man laga denna kulinariska matupplevelse. Men kan väll säga att det är svensk husmanskost men med en liten "touch" av det mexikanska köket.

Tortillachips med denniskorv
Det är tortillachips, smält prästost och hackad denniskorv toppad med
en minst sagt spännande brytning av Felix Ketchup.

Tillagning:

1, Häll en påse tortillachips i en skål
2, Hacka denniskorven i lagom stora bitar och lägg dom i skålen
3, Hyvla av den mängd ost som verkar passa för stunden
4, Blanda!
5, Ställ in i mikrovågsugnen på maxeffekt Ca. 3-4 minuter.
6, Toppa med ketchup. Klar!

Total tillredning Ca. 10min.


Sushi - En annorlunda matupplevelse

Idag provade jag på att äta sushi för första gången och det smakade verkligen som att slicka ett akvarium på insidan.

Tanken på att äta rå fisk inlagd i algblommat östersjövatten omsluten av ris och sjögräs gjorde mig inte alltför upphetsad. Jag försökte rädda situationen genom att hälla på mer soja men det tänkta resultatet blev inte alls lika bra som jag trodde. Vem kom på denna hemska maträtt?

Det var Janne som hade släpat med mig på det här efter att jag hade råkat nämna att jag blivit intresserad för asiatisk kultur den här veckan. Det är jag inte längre... Vi hann också prata lite om annat än mat och tyckte det skulle vara trevligt med en liten hemmafest mot slutet av veckan. Vi har ju inte sätts så mycket det senaste halvåret eller åren innan det heller.

Ett akvarium
En bild på ett akvarium och en katt.


Börjar bli lite seg i huvudet

Oj, vid 01-tiden igår kväll sa jag att jag bara skulle titta på youtubeklipp ett par timmar innan jag gick och la mig för kvällen. Men det blev visst lite längre än planerat. Funderar på att gå och lägga mig snart.

Jag började söka på lite allehanda glada ord som dök upp i mitt huvud bland annat Blondinbella innan jag bara klickade vidare på ”liknande videoklipp”. Till så börjar man hitta väldigt konstiga saker så som japaner. Vad har dom med Blondinbella att göra? Tyckte ändå klippen var glada och trevliga och funderar på att satsa mer på asiatisk kultur nu i veckan. Haha vad dom små liven hittar på.

Förutom att dansa så är han även väldigt bra på att spela bas, Klicka Här!


Blog Awards 2009

    Blog Awards 2009
    Kisse                                                                                              Blondinbella

Såg nyss att tidningen ”Veckorevyn” har anordnat en tävling som de kallar för ”Blog Awards 2009”. Ungefär som bloggarnas Oscarsgala?

Man kan väll säga att det är en tidning som säger att ”du duger som du är” och handlar mycket om bantning, sex och mode. Och om någon som heter Tilde Fröling. Jag har köpt den ett par gånger när Blondinbella och Kenza varit på omslaget men annars brukar jag mest läsa Cosmopolitan som finns på caféet inne i stan. Det brukar bli billigare så.

Hur som helst tyckte jag tävlingen lät lite kul så jag nominerade mig själv. Det viktiga är inte att vinna utan att delta som någon vis man ska ha sagt någongång för länge sedan men jag har aldrig riktigt förstått vad han medande… men bra låter det! I alla fall om man brukar komma sist.

Nomineringar att hålla koll på:

  • Kaxigast i bloggvärlden – Kissie, fast tycker hon mest är mysig =)
  • Årets Veteran – Blondinbella, endå konstigt att hon inte är nominerad i fler kategorier.

Tyvärr kan jag inte hitta Kenza någonstans på listorna, konstigt, hon vann ju till och med förra året och hennes blogg är dessutom exakt likadan som sist.

Jag kommer att nominera alla som finns i kommentarsfältet för detta inlägg och ni som känner för att nominera mig eller någon annan till "Årets Blogg", Klicka Här!

Nu ska jag titta på youtubeklipp ett par timmar och sen kanske se någon film innan jag lägger mig. //Örjan


Den svenska korvmarknaden

Jag skulle nog säga att ett av 2000-talets största mysterium är den svenska korvmarknaden.

Varför är det 12 korvbröd i en påse men bara 10 korvar i ett paket!? För att det ska gå jämt ut blir man alltså tvungen att köpa 5st 12-pack bröd och 6st 10-pack korv. Det är nämligen först efter 60st fullt tillagade korvar som det går jämt ut. Varför säljer man inte dessa i lika stora antal?  Ännu värre blir det om korvbröden säljs i 16-pack. Då måste man köpa sammanlagt 9st 10-pack korv...

Jag började tänka på det här nu i eftermiddags när jag skulle ställa in ett nyinhandlat paket pinnglassar i frysen och upptäckte till min förvåning att de inte fick plats för hela plan 3 i frysen var full med oanvända korvbröd. Hur kunde det här komma sig? För varje paket korvbröd jag köpt genom åren så har alltså 2st bröd blivit över?

        Korv och Bröd
Efter vidare efterforskning inom korvar och bröd hittade jag tillslut något mycket intressant på forumet Flashback och det luktar verkligen konspiration på hög nivå…

Skogaholm tillverkar korvbröd.

Skogaholm är ett varumärke som ägs av Lantmännen och marknadsförs av ett dotterbolag till Cerealia. Cerealia Bakeries utvecklar, tillverkar och marknadsför food-produkter, t ex korv- och hamburgerbröd, samt fryst konsumentförpackat bröd och bake off-produkter, dvs bröd som bakas klart på försäljningsstället.

Cerealia har ett sammarbete med Scan Foods.

Scan Foods är ett marknads- och försäljningsbolag inom Swedish Meats som marknadsför och säljer styckat kött, charkuterivaror och färdigmat under varumärket Scan.

Scan tillverkar korvar.


Allting är länkat till varandra och det perkar mot att det här är noga planerat av en "okänd organisation" ännu högre upp  i kedjan som verkar ha total kontroll över den svanska korvmarknaden? I alla fall enligt Flashback. Men vad ska jag göra med alla dessa överblivna korvbröd? Det får jag fundera på tills imorgon. Nu ska jag skynda mig att äta upp glassen innan den hunnit smälta.


Hundkläder - nya höstmodet!

Nu har jag försökt analysera marknaden av det kommande höstmodet inom hundkläder. Modellerna här nedanför verkar ha blivit enormt populära bara på det senaste halvåret, speciellt korvmodellen jag pratade om i förrgår.  I alla fall i USA. Men det lär nog inte dröja länge förns dom också börjar dyka upp här i Sverige. Det blir spännande. Kanske lagom till julen?

Här kommer iallafall lite fler exempel på hundkläder, som utlovat! (passar säkert minst lika bra på katter). Hjälper till att hålla värmen dom där kalla, ruggiga vinternätterna.
En Grishund, i rosa flanell?    Pirat-looken
En Grishund, i rosa flanell?                        Pirat-looken.                 


Bobby utforskar livet som hummer.        Så kallade gröna
Bobby utforskar livet                        Så kallade gröna "Elf-Shoes".
som hummer.

EDIT: Alla verkar dessutom finnas i storlekarna, XS, S, M, L och XL.


Förbereda katterna inför vintern

Sommaren går mot sitt slut och snart är vintern här och jag börjar bli lite orolig för hur bra mina katter egentligen klarar kyla. Det här är ju vår första vinter tillsammans. De är ju mer vana att ligga och jäsa framför brasan, mysa under täcket i sängen och bada varma skumbad tillsammans med mig på söndagarna.

Så hur ska jag göra för att på bästa sätt förbereda dem för kylan? Först tänkte jag nästan ställa katterna i kylskåpet eller frysen i några minuter för att försöka anpassa dom till ett kallare klimat men insåg ganska snabbt att det kanske inte var den bästa metoden ifall jag skulle glömma bort dom.

Jag tror nog det lättaste sättet skulle vara att bara ge dom lite kläder istället. Tyvärr har jag inte lyckats hitta några kattkläder men som tur hittade jag iallafall kläder för hundar. Det lär ju fungera minst lika bra.

Det finns ju mängder med kläder men jag fastnade lite extra för den här…

Hund i bröd
Finns även med ketchup!

Ska försöka lägga upp lite fler bilder på kläder för hundar lite senare ikväll… Har ni några bra tips? Posta gärna bland kommentarerna!
Kramar
/Örjan

Edit: Länk till där man kan köpa korvkläderna, Klicka Här!


"Svininfluensan" oroar mig

De senaste veckorna har jag hört allt mer och mer om något som kallas för svininfluensan från forum och andra bloggar med mera och jag börjar bli riktigt orolig.

Enligt en tidning som heter Aftonbladet så är det ett ”virus” som är en kombination av grisar, fåglar och människor. Det lät ytterst skrämmande. Hur kan detta gått till? Parning var det ända som dök upp i mitt huvud... Man blir i alla fall riktigt rädd och folk verkar dö hit och dit, t.o.m. Britta som bor några hus bort dog för någon vecka sen av en hjärtinfarkt. Det var nog i och för sig mer åldersrelaterat. Men rädd blir man.

Sjukdomen verkar främst drabba folk som bor i storstäder vilket känns riktigt skönt eftersom jag bor ett par mil utanför Östersund. Så egentligen borde man kanske köpa upp ett par pallar konservburkar och fryspizzor för att sedan stanna kvar hemma och isolera sig ute i skogen över vintern tills allt har lugnat ner sig igen inne i storstäderna.

Grisen Babe
Grisen ”Babe”, från filmen Babe.
(bilden var inte lätt att hitta,
varför visar google bara
nakna tjejer?)


RSS 2.0